Beskyt dine øjne mod skærme

0
1774
online testamente

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er rigtig mange af os, der nemt kan komme til at sidde i 8 timer eller mere foran en computerskærm. Hvis vi ellers har et arbejde hvor vi arbejder med en skærm, går der hurtigt en arbejdsdag med det, og så måske lige en time eller to om aftenen. Det sætter ikke overraskende vores øjne under et gevaldigt pres.

Computerskærme udsender et blåligt lys, som man måske ikke lige bemærker, når man sidder ved den, men det gør ens øjne. Det kan resultere i alt fra overbelastning af øjet og til spædinger i skuldre og nakke. Det kan lyde lidt mærkeligt, at det kan give disse slags skader, men som du kan læse her så kompenserer kroppen, ved at du anstrenger dine øjne. Det betyder at du begynder at sidde og spænde i skuldrene og vippe lidt med nakken. Dette kan skabe spændinger, der kan give hold i nakken og lignende. Så lider du af dette, kan det rent faktisk været forbundet med lyset på din skærm.

Hvad er løsningen?

Der er to løsninger. Enten kan du skrue gevaldigt ned for antallet af timer du bruger foran en skærm. Selvom dette måske nok er den bedste løsning, er det ikke altid noget der er muligt. En anden løsning er at investere i såkaldte skræmbriller. Det er vigtigt at pointere, at skærmbriller også er til brug selvom du ikke bruger briller i det daglige. Skærmbriller hjælper med at undgå overbelastninger da fokus er på afstand mellem dig og skærmen, hvilket normale briller ikke er, da de typisk er til enten at se bedre på kort eller lang afstand. Skal du have skærmbriller, er det derfor også vigtigt at du går til en optiker og får de rigtige og ikke bare køber katten i sækken i form af nogle billige.

De vil næppe skade dit syn, men de vil heller ikke hjælpe dig på samme måde som et par skærmbriller, der passer lige til dit syn vil gøre.

Som en afsluttende bemærkning, så er lyset værst, hvis der er mørkt i resten af rummet, så lad være med at sidde med skærme og bærbare computere i mørke rum som soveværelset og lignende.