Bevar overblikket analogt

0
2362
Bevar overblikket analogt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I denne digitale tid bliver vi trukket i fra alle sider, og det er efterhånden veldokumenteret, at vores koncentrationsevne er væsentlig dårligere end før det digitale indtog. Derfor kræver det en ekstra indsats at bevare det forkromede overblik over alle dagens gøremål.

Et overflødighedshorn af apps

App-producenterne har naturligvis for længst spottet den udvikling. I hvert fald svømmer markedet over af diverse apps, der hjælper dig med at holde styr på to do-lister og aftaler. Faktisk er det en så udbredt app-type, at du formentlig har en 3-4 forskellige udgaver på din telefon lige nu. Mailprogrammer som fx Outlook har også en indbygget opgaveliste, hvor du kan gemme mails som opgaver og oprette dine egne, og opgaverne kategoriseres efter udløbsdato.

Men noget tyder på, at de digitale hjælpemidler ikke helt giver det overblik, vi søger. De mange apps drukner nemlig nemt, og opdateringer kan give rod med notifikationer og hukommelse. Derfor kan det være en god idé at slippe de smartphonen og bruge en helt almindelig tavle til at skabe overblikket.

Brug en tavle til at skabe analogt overblik

I dag har de fleste kontorer whiteboards hængende, og det er ikke helt uden grund. De hvide tavler falder nemt i med væggene, men de er uhyre praktiske, når der lige skal noteres et par ting. Om det er under en telefonsamtale, et møde eller bare huskelisten til sekretæren, så er tavlen god at have ved hånden til hurtige noter. Størrelsen betyder også, at den kan bruges til både mindre og større opgaver.

Flere og flere – især studerende og hjemmearbejdende – køber også en tavle til hjemmet, så arbejdet kan laves hjemmefra. Her laves lister over pensum, tidsplaner og noteres deadlines, og det er nemt at viske ud eller rykke rundt, hvis planerne ændrer sig. Magnetiske tavler gør det også nemt at hænge breve eller noter på papir op, så alt er samlet ét sted.