Brug mindre energi på dit vasketøj

0
4233
Brug mindre energi på dit vasketøj

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Den travle hverdags goder inkluderer ikke ligefrem vasketøj. De fleste vil nok mene, at dét at skulle vaske tøj, efterfulgt af at skulle stryge og at lægge tøjet sammen ikke er en del af eftermiddagens favoritaktiviteter – og da slet ikke hvis man er mange i husstanden.

Du kan måske nikke genkendende til en travl hverdag, hvor du efter arbejde skal hente dine børn i fritidsordningen eller i børnehaven, ud og handle, hjem og klargøre aftensmad, hjælpe børnene med lektier og tilligemed også vaske tøj. Eller måske hører du til de forældre, der igangsætter en vask om morgenen og først hænger tøjet op eller smider tøjet i tørretumbleren om eftermiddagen – dit tøj dufter ikke ligefrem af bamseline skyllemiddel efter flere timer stilleliggende i vaskemaskinen. Al den planlægning og tid vi bruger på vasketøj kunne vi vidst alle sammen godt tænke os at være foruden.

Det er ikke unormalt for børnefamilier, at forældre bruger flere timer ugentligt i bryggerset på at ordne vasketøj. Og hvis man så tilligemed regner den energi med, som forældrene bruger på at tænke på vasketøj og på at ”time” vaske med tilstedeværelse i hjemmet, så kan enhver konkludere, at forældre bruger al for meget tid og energi på vasketøj.

En digital løsning

Hvordan kan du med en travl hverdag gøre det nemmere for dig selv, når det kommer til vasketøj? Hvad nu hvis du kunne sætte vaskemaskinen i gang ved hjælp af din mobiltelefon, tablet eller computer?

Forestil dig, at du lige har fået fri fra arbejde. Her igangsætter du vaskemaskinen fra din smartphone, hvorefter du kan gå videre med eftermiddagens ”to-do-liste”. Smart, ikke?

Konklusionen er simpel; hvis du kan igangsætte vaskene imens du er uden for hjemmet, så har du mere tid til andre ting såsom at handle ind og hente børnene i fritidsordningen eller børnehaven osv.

Vaskemaskiner med digitale løsninger

Der findes løsninger, som ovenstående beskriver – også i forskellige prisklasser. Et simpelt svar på den muligvis bedste løsning for børnefamilier er TÆNK test-vinderen 2017, Miele WDB020NDS, der kan rumme 7 kg. tøj, har en lav restfugtighed, har den bedste energimærkning samt et hurtig-program på kun 20 minutter. Og det bedste ved det hele er, at den indeholder en timerfunktion, så vaskene kan indstilles efter behov.