Derfor er det vigtigt med den rigtige kontorstol

0
1263

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Tror du også, din kontorstol er ligegyldig? Læs med her og bliv klogere!

Der findes ikke én rigtig stol

Det er individuelt, hvilken stol der passer bedst til dig. Når du skal overveje, hvilken stol der passer til dig, skal du overveje, om du f.eks. har behov for lændestøtte, om der er bestemte krav til vippefunktion, højde, armlæn eller andet.

Der er mange funktioner, der har betydning for, hvor godt vi sidder. Når du skal finde den rette kontorstol, skal du derfor nok et sted hen, der tilbyder flere forskellige modeller.

Stillesiddende arbejde er hårdt for kroppen

Men hvorfor er det egentligt vigtigt, at vi sidder godt i vores stole? Hvis du har et inaktivt arbejde, kan du så ikke lige så godt sidde dårligt og udføre dit arbejde? Det korte svar er: nej!

Man tænker måske, at det kun er de, der udfører fysisk hårdt arbejde, der udsætter kroppen for slid, men det er slet ikke sandt. Det er faktisk enormt hårdt for kroppen at udføre stillesiddende arbejde. Det er belastende, fordi kroppen har brug for bevægelse.

Der findes ikke én god stilling

Du tror måske, at det mest handler om, hvordan man sidder på sin stol. Men faktisk findes der ikke én stilling, som er den bedste. Det vigtigste er, at man får bevæget sig i løbet af sin arbejdsdag – også i sin arbejdsstilling på kontorstolen! Som du nok kan regne ud, er det allervigtigste derfor, at du har en stol, du kan bevæge dig lidt rundt i, i forskellige stillinger, så du sidder godt. Det er naturligvis vigtigt at sidde med en ret ryg, men bevægelse er klart det vigtigste.

Det kan også være en god idé, hvis du har mulighed for at komme op og gå lidt i pauserne – blodomløbet har brug for det! Det allerbedste er måske at parre ens kontorstol med et hæve/sænke-bord – så kan du også stå op og arbejde i løbet af dagen!