Frontløbere: Danmark tester 5G

0
2075

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Den hurtige 5G-netværksteknologi testes i Danmark, og ifølge Huawei er her tale om de perfekte forhold for at teste netværket.

Huawei har hovedkontor i København, og det er altså dem, der arbejder på at udvikle fremtidens 5G-netværk. Det gør de i samarbejde med den internationale afdeling af Huawei og andre aktører, der befinder sig andre steder i verden.

5G forventes at være klar i 2020

Det kommercielle 5G-netværk bliver udrullet i 2020, hvis alt går efter planen. Det betyder altså, at danskerne kommer helt frem på forreste række, når det gælder nye netværksteknologier. Danmark er nemlig blevet kåret som værende testland for det nye netværk.

Når Danmark bliver brugt som testland, skyldes det på mange måder, at her er tale om et land, der går forrest, når det kommer til innovation. Landets størrelse er ikke af betydning, for der findes mange high end-løsninger her på trods af den relativt lille størrelse.

 

Det betyder også, at danskerne er meget teknologiparate, og de er i gang med at standardisere 5G, hvorfor Danmark altså bliver et at de frontløbne lande i forhold til dette. Indtil videre har Huawei investeret mere end 600 millioner dollars i udvikling af netværk.

Man kan downloade hurtigt

5G kommer formentlig til at blive en standard i 2020, men det forventes færdigt i 2018. En af de ting, der gør, at 5G kommer til at blive standard, er, at vi får selvkørende biler og smart cities, der skal bruge internet, der er hurtigere, end det vi har i dag. Samtidig bliver Internet og Things også snart en realitet.

Der kan downloades mere end 70gbit i sekundt med 5G-netværket. Der findes mange eksempler på, at dette allerede er sket. Der skal desuden mere til historien, for der er mere end 1 million husstande i Danmar, hvor der er adgang til downloadhastigheder, der har mer end 1 gbit i sekundet. Du kan læse mere om TDC 5G her.