Så meget digital tid bør dit barn maks have

0
1756
Så meget digital tid bør dit barn maks have

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Man siger i dag, at børn i dag bliver født digitale. Dette hænger sammen med, at børn vokser op i et digitalt samfund, hvor fjernsynet kører i baggrunden, tablets er et fast legetøj for de helt små børn, mobiltelefonerne ejes i en ung alder og teenagerne er specialister i de sociale medier. Børn i dag lever en helt anden livsstil end du gjorde, dengang du var barn – men hvor meget digital tid må dit barn have, for at almindeligt legetøj ikke bliver glemt?

Almindeligt legetøj giver børnene mulighed for at røre ved tingene, det er en af stimuli af følesansen, som ikke kan stimuleres på samme måde ved brug af en tablet. Almindeligt fysisk legetøj bidrager også til børns udvikling. I dag fås et hav af varianter af almindeligt fysisk legetøj. Det er desuden blevet et opsigtsvækkende og bevidst fokusområde at producere legetøj uden farlige kemikalier, der kan skade børnene. En populær webshop, der forhandler økologisk legetøj uden farlige kemikalier er NatureBaby, der blandt andet forhandler legetøj til de helt små fra 0-1 år, fra 1-2 år og fra 2-4 år.

Vigtigheden af almindeligt fysisk legetøj

Fysisk legetøj er før det første sjovt at lege med for børnene, men kan også være behjælpeligt til at give barnet en hjælpende hånd i dens udvikling. Når der skubbes en legetøjsbil, trænes barnets motorik, og når der sjippes øves barnets koordinationsevne. Når der hoppes på ét ben, cykles og lignende trænes barnets balanceevne, og når barnet leger med byggeklodser eller maler og tegner, så lærer barnet at kontrollere sine bevægelser mere præcist. Lege med sang og rim udvikler desuden barnets sprogfærdigheder. Børn kan også øge kreativiteten og tænkeevnen ved blandt andet at bygge puslespil.

Foruden underholdning og hjælp til udvikling, følger der også sociale egenskaber med omkring almindeligt fysisk legetøj. Det er vigtigt for børn at opbygge sociale egenskaber, da barnet på denne måde lærer at forstå dem som det omgås. Social adfærd bidrager desuden til mindre at blive mindre selvoptaget og til at blive mere medfølende. Børns leg med jævnaldrende lærer børnene nogle sociale regler så som at håndtere deres frustrationer, når de er sammen med andre.

Tiden på digitalt legetøj 

Du husker måske noget af det legetøj, du selv legede med, dengang du var barn. Meget af dette legetøj går aldrig af mode – børn i dag vil også gerne lægge puslespil, lege med biler og dukker med videre. Men i dag lærer børn også af at bruge det digitale legetøj, og de tilpasser sig den tid vi lever i. Foruden det traditionelle legetøj, der aldrig går af mode, findes i dag også trends inden for legetøj, som børn finder interessante i dag. Et godt råd er at kombinere det digitale legetøj med almindeligt fysisk legetøj. Hav nogle faste rutiner, som du kan planlægge din og dit barns fritid efter. Som hovedregel bør dit barn bruge mere tid på almindeligt fysisk legetøj i forhold til det digitale legetøj.