Sådan er det at være barn i den digitale tidsalder

0
2776
barn digital tidsalder

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi lever i en digital tidsalder, hvor elektronik og internettet spiller en enorm rolle i vores liv. Vi får sjældent post i postkassen, men modtager til gengæld det hele på e-mail eller i e-boks. Verden er blevet mindre, og vi kan let og bekvemt kommunikere med folk fra hele verden via vores computer eller smartphone. Den digitale tidsalder har særligt haft stor indvirkning på vores børns opvækst og opdragelse. Børn i dag kender ikke til livet uden telefoner, TV og iPads, og derfor spiller disse medieapparater en stor rolle i deres hverdag og den måde, børn leger på i dag.

Digital underholdning

Selvom børn i dag fortsat leger med hinanden, bruger børn også meget tid på diverse digitale apparater. De ser film, serier og spiller spil på forskellige apparater, både alene og sammen med deres venner eller familien. Mange børn i dag har også en iPad, som bliver brugt hver gang de keder sig eller får muligheden for at spille. Selvom de digitale apparater er meget populære blandt børn, er det vigtigt at huske på, at det også er vigtigt at kede sig indimellem. Det er nemlig særdeles sundt for børn at kede sig indimellem. Det er med til at gøre børnene mere selvstændige og lærenemme, samtidig med, at det skaber mere opfindsomme børn. Når børn keder sig, bliver de desuden mere nysgerrige, og ofte ender de med at finde på sjove lege – derfor skal du som forælder ikke have dårlig samvittighed over, at dine børn keder sig indimellem.

Elektronisk legetøj

Meget af børnenes traditionelle børnelegetøj er også blevet udskiftet med elektronisk legetøj. Børn elsker især at lege med legetøj, som er virkelighedstro og ligner det, de voksne har. Derfor er legetøjs-iPhones og lignende blevet særligt populære. Også når der skal leges udendørs, er elektronisk legetøj, som minder om forældrenes ejendele, blevet populære. Det er blandt andet blevet muligt at købe en el motorcykel til børn, så de kan køre rundt, ligesom de voksne gør. Den afspejler virkeligheden, men er alligevel designet specielt til at passe til børn. Ud over iPhones og motorcykler, er de klassiske fjernstyrede biler fortsat populære blandt børn. Generelt kan det konkluderes, at børnene er vilde med legetøj, der er virkelighedstro og elektronisk.